Provincieraad

Groen Kempen trekt met ambitie en met een sterke, ambitieuze en jonge ploeg naar de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober. Door een hervorming is de provincieraad afgeslankt van 72 naar 36 raadsleden, waarvan er 9 verkozen worden in het arrondissement Turnhout. Ook de bevoegdheden van de provincieraad zijn afgeslankt. Maar wat overblijft - milieu, mobiliteit, economie, waterbeleid, ... - zijn thema's waar Groen traditiegetrouw haar stempel wil drukken op bovenlokaal niveau. 

 

Onze kandidaten

Tobias Daneels - Lijsttrekker: Tobias is 31 jaar, woont in Herentals en werkt als persverantwoordelijke voor Groen in het federaal en Vlaams parlement. Hij is voorzitter van Groen Herentals waar hij voor de gemeenteraadsverkiezingen op plaats 5 staat.

 

Fatima Ouhssaine - Plaats 2: Fatima is 19 jaar, woont in Oud-Turnhout, studeert politieke wetenschappen in Antwerpen en is voorzitter van Jong Groen StuAnt. Ze komt ook op voor de gemeenteraadsverkiezingen in Oud-Turnhout op plaats 13.

 

Koen Thibau - Plaats 3: Koen is 54 jaar, woont in Geel en werkt als onderzoeksmedewerker bij INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. In Geel komt hij bij de gemeenteraadsverkiezingen op voor de Brugpartij, op plaats 18. 

 

Lieve Snauwaert - Plaats 4: Lieve is 68 en woont in Herentals, waar ze WZC Bremdael oprichtte. Ze is actief bij GroenPlus, Alegria, Kom op tegen Kanker en vzw Dertiende Ster. Ze is gemeenteraadslid, lid van het partijbestuur Groen en duwt de lijst in Herentals op 14 oktober.

 

 

Marnix Int Panis - Plaats 5: Marnix is 21, woont in Retie en studeert geschiedenis. Hij is een fervent fietser en is leider bij de lokale scoutsafdeling.

 

Suzanne Schellekens - Plaats 6: Suzanne is 57, woont in Ravels en werkt als coördinator vestigingsbeleid bij Argenta. In Ravels staat ze op plaats 9 bij de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Joris Van der Schoot - Plaats 7: Joris is 30, woont in Vorselaar en is ICT Manager. Een echte liefhebber van de natuur, die hij ook op reis graag opzoekt.

 

Tinne Van Gelder - Plaats 8: Tinne is 50, woont in Geel en begon recent terug te studeren in de richting verpleegkunde. In Geel staat ze bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op plaats 2 bij de Brugpartij.

 

Imade Annouri - Lijstduwer: Imade is 34, woont in Antwerpen en is Vlaams parlementslid voor Groen. Hij is in het parlement vooral bezig met sociale thema's. Als regioparlementslid voor de Kempen heeft hij een groot hart voor onze regio.