Sing for the Climate

Sing for the Climate

De klimaatverandering is dodelijk voor het Zuiden Jaarlijks 300.000 klimaatdoden De klimaatverandering is geen toekomstprobleem. In het Zuiden is de opwarming van de aarde nu al zichtbaar door droogte, overstromingen , orkanen. Miljoenen mensen voelen de gevolgen hiervan door mislukte oogsten, ondervoeding, ziektes en gedwongen migratie. Wereldwijd zijn er 26 miljoen klimaatvluchtelingen. 325 miljoen mensen kampen met ernstige gezondheidsproblemen door de klimaatverandering. En jaarlijks zijn er 300.000 klimaatdoden. Telkens zijn het de armste en meest kwetsbare mensen die het meest getroffen worden.

11.11.11 vraagt dringende maatregelen aan politici 

Deze cijfers maken duidelijk dat er  geen tijd te verliezen is. We moeten het roer drastisch omgooien. Daarom vragen we politici om hoogdringend werk te maken van een rechtvaardig en mondiaal klimaatakkoord. Onze Belgische en Vlaamse politici moeten ervoor zorgen dat we onze CO2-uitstoot met minstens 30% verminderen tegen 2020, als opstap naar 40%. Daarnaast moeten de landen in het Zuiden de middelen krijgen om de huidige problemen aan te pakken en zich klimaatneutraal te ontwikkelen.  Daarvoor hebben onze steun nodig.  

Ook jij kan iets doen

Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Enkele voorbeelden: neem de fiets, schrap een vliegtuigreis, eet minder vlees, koop groene stroom, ?  Er zijn veel mogelijkheden om in je eigen leven te zorgen voor een duurzamere consumptie en minder uitstoot. 

Of laat je verontwaardiging horen en zing mee op 22 of 23 september. Op meer dan 100 plaatsen in Vlaanderen organiseert 11.11.11 samen met Nic Balthazar en de Klimaatcoalitie 'Sing for the Climate'.  Een vlot lied, veel bekende 'voices'  en jouw stem. Noem het de grootste zingende betoging ooit. Om echt te laten horen dat we duurzame verandering willen.  Voor onszelf én voor de wereld.

Meer info over de 11.11.11-campagne: www.11.be/campagne

Meer info over Sing for the Climate: www.singfortheclimate.com

 

  • Zing mee in Oud-Turnhout
  • 23 September, van 15u00 tot 16u00
  • Parking Heischuur (Oosthoven/Oud-Tunhout)
  • En laat dit nu al weten op www.singfortheclimat.com
  • IK ZING MEE!!!