Groen verlaat de gemeenteraad (19.02.2015)

Groen verlaat de gemeenteraad (19.02.2015)

Uit Gazet v Antwerpen: De fractie Groen, die deel uitmaakt van de bestuursmeerderheid, heeft donderdagavond boos de gemeenteraad verlaten. De verstandhouding met coalitiepartner CD&V is erg verzuurd. Oppositiepartij N-VA wijst erop dat de barsten in de meerderheid van het Oud-Turnhoutse gemeenteraad steeds groter worden. 

Dirk Peeters (Groen) ontkent dat niet. "We hebben elke keer een meerderheidsoverleg waarin we onze standpunten vastleggen, maar we hebben al drie keer moeten ervaren dat de CD&V op de gemeenteraad een andere houding aanneemt. Dat pikken we niet langer."

Op de jongste gemeenteraad stemde schepen Jos Vinck (CD&V) zelfs met de oppositie mee. Toch is er volgens burgemeester Leo Nys (CD&V) niets ernstigs aan de hand. "Een klein meningsverschil zoals dat in de beste families voorkomt. Ik heb al contact opgenomen met Groen."

"En Groen heeft dat overleg afgewezen", reageert Dirk Peeters. "We willen eerst intern onze houding bepalen en nadenken of we met deze CD&V wel voort willen."